Peek material

Peek material

Jila Industriförnödenheter AB är en svensk leverantör av tätningsprodukter och tekniska komponenter i gummi, plast, naturmaterial, PTFE och metall. Vi är specialiserade på tillverkning av ett brett sortiment av o-ringar i material som EPDM, gummi och PEEK.

När det gäller tätningsteknik används o-ringar ofta för att skapa en tillfällig tätning mellan två delar för att förhindra läckage. O-ringar används i allmänhet i applikationer som kräver dynamisk prestanda tack vare deras förmåga att motstå höga tryck och temperaturer utan att deformeras. Dessutom har de utmärkt kemisk beständighet och slitstyrka.

O-ringar gummi

EPDM (etylenpropylendienmonomer) är ett mycket hållbart elastomeriskt material med utmärkta väderbeständighetsegenskaper, vilket gör det till ett perfekt val för utomhusapplikationer som fönstertätningar eller fordonsslangar. Dessutom har EPDM god kompressionshärdighet, vilket gör det väl lämpat för långvarig användning i statiska applikationer som vattenpumpar eller ventiler där det inte är mycket rörelse inblandat. På Jila Industriförnödenheter AB erbjuder vi bränsleresistenta o-ringar av EPDM i storlekar från tum till meter.

Gummi är också ett av de vanligaste materialen som används för att tillverka o-ringar på grund av dess flexibilitet och prisvärdhet. Det har utmärkta stötdämpande egenskaper, vilket gör det perfekt för tunga maskiner eller motorer där vibrationer måste absorberas snabbt och effektivt utan att tätningen skadas eller utrustningen utsätts för potentiella skador från externa källor. Gummi är också mycket tåligt mot extrema temperaturförändringar, vilket innebär att det kan användas även i mycket kalla eller varma miljöer där andra material kan gå sönder under tryck. På Jila Industriförnödenheter AB erbjuder vi o-ringar i gummi med olika shore-hårdhetsgrader för optimal prestanda under alla givna förhållanden.

O-ringar epdm

PEEK (polyetereterketon) är en termoplastisk polymer med utmärkt mekanisk hållfasthet och kemisk beständighet vid förhöjda temperaturer upp till 250°C (482°F). Tack vare sin låga friktionskoefficient och icke-slipande egenskaper används den ofta som ett alternativt material för komponenter som utsätts för tuffa slitageförhållanden där konventionella metaller skulle bli mindre effektiva med tiden på grund av nötnings- eller korrosionsproblem. Dessutom kan PEEK enkelt bearbetas till komplexa komponenter, vilket gör att vi på Jila Industriförnödenheter AB kan skapa specialdesignade delar med exakta dimensioner som uppfyller våra kunders stränga krav. Vårt sortiment av o-ringar i PEEK omfattar både ringar i standardstorlek och skräddarsydda konstruktioner beroende på applikationens behov.

På Jila Industriförnödenheter AB strävar vi efter att förse våra kunder med de produkter av högsta kvalitet som finns på marknaden idag, samtidigt som vi håller våra priser konkurrenskraftigt låga så att alla kan dra nytta av våra tjänster oavsett budgetstorlek. För att säkerställa att alla våra produkter uppfyller gällande standarder använder vi stränga kvalitetskontrollförfaranden under hela vår produktionsprocess så att du kan vara säker på att alla dina beställningar kommer säkert och säkert redo för installation vid leverans av vår expertpersonal teammedlemmar här på Jila Industriförnödenheter AB